Dagbladet publiserte undersøkelsen fredag 26. august.

I den såkalte "Kommunebørsen" har avisen tatt for seg - åpningstid ved helsestasjon for ungdom og fritidssenter - hvor stor andel elever som deltar ved kommunens kulturskole - andel unge sosialhjelpsmottakere - satsingen på barnevern

Hattfjelldal på 3. plass Beste kommune ble Hol, med den meget positive plasseringen for Hattfjelldal på 3. plass.

Deretter må vi ned til 20. plass for å finne neste kommune på Helgeland, som gledelig nok er Herøy.

Veldig god lesning Ordfører Arnt Frode Jensen hadde ikke sett saken før Herøyfjerdingen viser ham Dagbladets reportasje.

- Dette var veldig god lesning. Vi har lagt vekt på å skape gode tilbud til de unge.

Vi har ikke bare godt tilbud innen idrett og idrettsanlegg, men også en god kulturskole og ungdomsklubb.

God kommune å vokse opp i Det er svært viktig at de unge har en god kommune å vokse opp i. 

Nær tilknytning til kommunen og gode arbeidsplasser kan bidra til at de unge kommer tilbake etter endt utdannelse og bosetter seg i Herøy, sier ordfører Arnt Frode Jensen.

De andre HALD-kommunene plasserer seg slik: 188. plass: Leirfjord 222. plass: Alstahaug 227. plass: Dønna

Flere 6\'ere og 5\'ere Herøy kommune får terningkast 6 og 22. plass når det gjelder "Best kommunehelsetilbud". (Og altså terningkast 6 og 20. plass på omtalte tema "Her er det best å være ungdom".)

Og vi får terningkast 5 og 75. plass når "Beste skolekommune" blir vurdert og terningkast 5 på "Her er det best å bli gammel". (105. plass)

Det hører også med at vi får terningkast 4 på "Her er de laveste utgiftene"og terningkast 3 på temaet "Her er det best å være småbarnsforeldre".

Og endelig - vi får terningskast 1 (!) og 384. plass på "Her er det best å jobbe".

Dette siste er for øvrig et resultat vi deler med både Leirfjord og Dønna, mens Alstahaug får terningkast 3.

HALD-KOMMUNENE: Dagbladet har i en rekke artikler under vignetten "Kommunebørsen" tatt for seg ulike områder ved kommunene.

Slik kommer våre naboer i HALD ut i de samme kåringene:

Dønna: Beste skolekommune: Terningkast 5 og 117. plass Best kommunehelsetilbud: Terningkast 4 og 213. plass Her er det best å jobbe: Terningkast 1 og 388. plass Her er det best å være småbarnsforeldre: Terninkast 1 og 390. plass Her er det best å være ungdom: Terningkast 3 og 227. plass

Leirfjord: Beste skolekommune: Terningkast 5 og 111.plass Beste kommunehelsetilbud: Terningkast 3 og 226. plass Her er det best å jobbe: Terningkast 1 og 423. plass Her er det best å være småbarnsforeldre: Terningkast 4 og 203. plass Her er det best å være ungdom: Terningkast 4 og 188. plass Her er de laveste utgiftene: Terningkast 5 og 94. plass

Alstahaug:   Beste skolekommune: Terningkast 2 og 297.plass Beste kommunehelsetilbud: Terningkast 5 og 117. plass Her er det best å jobbe: Terningkast 3 og 427. plass Her er det best å være småbarnsforeldre: Terningkast 5 og 91. plass Her er det best å være ungdom: Terningkast 3 og 222. plass Her er de laveste utgiftene: Terningkast 3 og 207. plass 

OM KOSTRA: (Kilde: Wikipedia) KOSTRA (KOmmune-STat-RApportering) er et rapporteringssystem for norske kommuner og brukes på nasjonalt nivå.

Systemet benyttes for å rapportere informasjon om kommunale tjenester og bruk av ressurser på ulike tjenesteområder i hver enkelt kommune.

Denne informasjonen sendes så til Statistisk sentralbyrå (SSB) som publiserer den.

Tallmaterialet omfatter det meste av virksomheter som økonomi, skole, helse, kultur, miljø, sosiale tjenester etc