Norsk Familieøkonomi har gjort en ny undersøkelse av kostnadsnivået i kommunene. Herøy kommer billigst ut med 8.800 kroner i året mens Alstahaug havner i motsatt ende med 18.935 kroner i året, tett fulgt av Vefsn med 17.749 kroner i året.

Herøy er med dette Norges 42. billigste kommune å bo i, og de har kun Meløy og Beiarn foran seg i hele Nordland fylke. Alstahaug har kun 12 kommuner bak seg på lista blant de 406 kommunene som er med i undersøkelsen. Dønna havner på en 137. plass med 10988 kroner mens Leirfjord havner på 208. plass med 12493 koner i avgifter.  I Nordland er det bare Meløy og Beiarn som har lavere avgifter.

Sola kommune i Rogaland topper lista med 5.269 kroner, mens Gjemnes kommune i Møre og Romsdal har det høyeste med 21.008 kroner per år.

Prisene som er inkludert i undersøkelsen er vann-, klokk-, renovasjon- og feieavgift, samt eiendomsskatt.

Lav eiendomsskatt
Det meste av årsaken til at Herøy gjør det bra i undersøkelsen er at kommunen har lav taksering på eiendomsskatt og at vannavgiften har gått mye ned de siste årene. Økt folketall de siste årene er også en faktor som spiller inn, i og med at det blir flere å dele utgiftene på.

Trykk her for å lese mer om undersøkelsen på nettsidene til Norsk Familieøkonomi.