Maleverkstedet med Tone Toft  i BrasøyGalleriet Kunst og Kulturverksted har vært i gang en stund.

Foreløpig er det to spreke deltagere som tar turen ut til Brasøy med Thorolf Kveldulfsøn. Det passer bra med kommunikasjonen på onsdager - slik at de får ei økt på vel to timer i Brasøy sammen med Tone Toft. 

En av disse er Karin Kvitvær. Hun holder på med et maleri hvor hun maler med akvarellteknikk.

Lærer Tone Toft forteller at Kvitvær har "spilt på lag" med de formasjoner som har oppstått, både bevisste og tilfeldige.

- Først har hun brukt kullstift og så malt frem landskapsmotivet med akrylmaling og tynn pensel. Det dreier seg om elementene himmel, hav og øyer. Karin har teft for maleri, formsans og ikke minst maleglede, roser  Tone Toft.

Skulpturlandskap - I disse førjulsdager driver vi med skisser og maleri som utgangspunkt for "Skulpturlandskap" Sør-øyan. Det dreier seg om skulpturer / installasjoner her på øyene. Foreløpig er disse skulturene bare et ønske, men kanskje kan de bli en realitet en dag, sier Tone Toft til Herøyfjerdingen. 

Hun legger til at det foreløpig foreligger ideer som Fontene i bruddet og Skulptur i skolegården på Husvær. Det høres spennende ut.

- Både barn, unge og voksne er velkommen. Foreløpig er det to spreke deltagere som tar turen over med Thorolf. Det passer bra med kommunikasjonen på onsdager - slik at vi får ei økt på vel to timer her ute hos meg, forteller Toft videre.

Den dyktige kunstneren er nylig hjemkommet  etter at hun har hatt en stor utstilling i Harstad. En utstilling hun har kalt "HelgelandsBlått" og som Herøyfjerdingen har fått vise smakebiter fra. 

Familieworkshop Men hun har mange ideer og planer for tida framover:


- Etter nyttår fortsetter tilbudet her på Brasøy og flere deltakere er allerede påmeldt. Jeg tenker meg at vi skal sneie innom ulike teknikker og prosjekt.

- Tegning - akryl og akvarellmaling - collage - og se litt på andre kunstnere. Tema og motiv vil vi også avklare i fellesskap.

- Jeg tror det kan være spennende og givende at barn, unge og voksne kommer sammen til kreative mønstringer. Dette har vært forsøkt litt her ute i sommer, da som en slags "familieworkshop" og det fungerte veldig bra.

- Dette å gjøre/skape noe sammen på tvers av alder kan være inspirerende og hyggelig, mener Tone Toft.

Inspirasjon og fantasi  
- Jeg ønsker å gi rom for kreativ og individuell utfoldelse her i BrasøyGalleriet og ikke drive noen streng struktur. Inspirasjon, fantasi og veiledning må til. De fleste har uforløste kreative krefter på lager, avslutter Tone Toft.

Hun håper at mange vil delta på maleverksted i BrasøyGalleriet Kunst og Kulturverksted i 2008.