I tidsrommet 13. januar til 14. februar 2014 ble alle grunnskolene i Nordland fylke invitert til å være med i prosjektet for å fokusere på trygg og god adferd ved busstransport. Det skulle settes spesiell fokus på bilbeltebruk, adferd i buss og adferd utenfor buss/busstopp.

Onsdag 12. februar hadde skolen en egen trafikksikkerhetsaksjon i samarbeid med politiet og lokalt busselskap der det ble satt ekstra fokus på bussvett. Etter at alle skoler ble evaluert ble Herøys skole trukket ut som vinner blant de skolene fra Sør-Helgeland som deltok i aksjonen.

Mange gode tiltak
Herøy skole har gjennom aksjonen fått i gang flere gode tiltak for å gjøre trafikksikkerheten bedre. Fartsdumper skal opp i løpet av lort tid og skolen har gjennom lang tid hatt fokus på blant annet hjelmbruk og bruk av refleks.

Nestenulykker
Bakgrunnen for årets bussvettaksjon er at det har vært nestenulykker i forbindelse med av- og påstigning av buss og derfor ble det i følge Tore Jeremiassen i Trygg Trafikk satt i gang en aksjon i regi av Nordland fylke for å sette spesiell fokus på bussvett.

Jeremiassen skrøt av at skolen, politiet og busselskapet jobbet godt sammen på Herøy og derfor ble kåret som vinnere.

7000 i premie
Trygve Hansen i Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) delte ut en sjekk pålydende kroner 7000 til skolens elevråd som var representert med Mia Vold og Sivert Hansen. I tillegg fikk skolen en bussreise til omtrent samme verdi og alle elever fikk utdelt matbokser og en buff som selvsagt inneholdt bussvettreglene.

Skryt av bussjåføren
Bussjåfør Tor Arne Hågensen hadde bare gode ord å si om skoleelevene fra Herøy skole.

- Jeg er veldig glad for at jeg får kjøre skolebussen på Herøy. Det er en veldig flott gjeng og oppførselen er upåklagelig, sa Hågensen.

Bruk hjelm og sjekk syklene
Lensmann Edvard Børø som for anledningen hadde festuniform på seg kunne fortelle at politiet heldigvis ikke hadde noen registerte skader på skoleelever. Han kunne ellers fortelle at de fleste er flinke til å bruke hjelm og refleks, men at det skulle gjerne vært enda flere som tok det i bruk.

Ellers kom lensmann Børø med en oppfordring til alle om å få sjekket syklene sine både når det gjelder hjul og dekk og ikke minst bremser. Han oppfordret også alle til å være flink til å bruke gang- og sykkelfelt og fotgjengerfeltene.

 

Bussvettaksjon_alle.jpg

Alle elever og lærere var samlet i aulauen i forbindelse med utdelingen av premien i forbindelse med årets bussvettaksjon.