Pressemeldingen: 

Energiselskapene i Nordland er svært opptatt av å sikre sine kunder en god og sikker leveranse av strøm, og herunder ha gode løsninger innenfor beredskap.

Energiselskapene i Nordland har derfor funnet det hensiktsmessig å inngå en formel avtale om å bistå hverandre ved større havari og leveringsavbrudd.

Avtalen har til hensikt å bedre beredskapen og legge tilrette for en god gjennomføring av bistand ved langvarige strømbrudd, og feil på produksjonsanlegg.

Karakteristisk for Energiselskapene i Nordland er at de har et stort geografisk område og et omfattende ledningsnett, samt mange produksjonsanlegg.

Erfaringen fra tidligere hendelser med hjelp fra naboselskap er god. Ved større havari kan slik bistand være avgjørende for å begrense de samfunnsmessige og bedriftsøkonomiske tap, samt begrense ulempene for våre kunder.

Avtalen omfatter et forpliktende samarbeid om kompetanse, materiell og utstyr, aggregater og personell. Avtalen sikrer også utveksling av informasjon om hva det enkelte selskap kan bidra med innenfor de nevnte felt.

Energiselskapene vil også bistå hverandre med kompetanse tilknyttet øvelser og ROS-analyser.

Kontaktpersoner : Harald M Andreassen Nordlandsnett AS Tlf. 95 17 87 55

Rune Stensland SKS Produksjon AS Tlf. 90 11 01 97

Pål Martinussen Lofotkraft AS Tlf. 91 81 59 49

Per Harald Ottestad Narvik Energinett AS Tlf. 91 15 54 50

Frode Valla HelgelandsKraft AS Tlf. 95 17 53 55

Hans-Henrik Holmvik Nordlandsnett AS Tlf. 90 09 58 42