For de voksne frister Herøydagkomiteen med hovedforestillingen ”Nilsen Alberg Show”.

Kystkultur - Kystkultur og miljø blir sentrale temaer i år, og da blir multikunstneren Johs Røde sentral. Vi satser på kvalitet, enten det er utstillere, forestillinger eller foredrag, forteller leder i Herøydagkomiteen Åge Johansen og Britt Anne Karlsen, Laila Furu Vold og Marte Solheim.

Elias flytter heim Herøydagan innledes fredag 29. juni med to ”Elias”-show i sentralskolens aula, henholdsvis klokken 17.30 og 18.30. Det nye er blant annet at ”Elias” flytter heim til Herøy under Herøydagan. (se mer http://www.redningsselskapet.no/elias/page)

Kulturaften og plateslipp Klokken 19.30 er det klart for kulturaften i Herøyhallen. Her blir det offisiell åpning av Herøydagan, utdeling av kultur- og kunstnerpris, presentasjon av årets herøydagskunstner Inge Over Tysnes og multikunstner Johs Røde.

Her blir det ulike innslag og mot slutten av kvelden blir det plateslipp av Reidar Moursunds nye CD "Wherever I Go". Vi får høre noen låter fra CD’en på kulturkvelden. (se og hør mer på http://www.reidarmoursund.com/)

Senere på kvelden blir det rusfritt ungdoms-arrangement i sentralskolens aula, nemlig HALD-rock. Kvelden kan avsluttes med pubaften på restauranten Brygga.

Aktiviteter i fleng Lørdagen blir det et utall aktiviteter å velge mellom. Vi nevner i fleng portrettfotografering i gamle tradisjoner ved fotograf Ludvik Fagervik, minikonsert ved Ragnhild Sjåvik og Johnny Birger Hansen, salg av grillmat, ”Elias”-båtene tar med barn på turer, landeveisløpet Solheim Rundt, motorsykkelturer, triksekonkurranse med fotball og en rekke kunst- og salgsutstillinger i Herøyhallen.

På bygdesamlinga vil også Else Ona og Rolf Jørgensen ha kunst- og salgsutstillinger både lørdag og søndag.

Herøydagskunstner I Herøyhallen treffer du blant andre herøydagskunstneren Inge Over Tysnes. Han har en lang karriere å se tilbake på med ansettelser i begge lokalavisene på Helgeland og i Norsk Ukeblad. (redaktør Helgelands Blad fra 1998 til 2004.) I tillegg blir det kurs i kajakkpadling og omvisning og servering på Herøy Bygdesamling. (se mer http://heroydagene.no/)

Nilsen Aalberg Show Klokken 14.30 skal Johs Røde holde foredrag i sentralskolens aula. Tillelen på foredraget er ”Røde ved den blå åker” og på kvelden kommer årets hovedforestilling ”Nilsen Aalberg Show”, som skal være en forestilling som visstnok burde vært på resept.

Forestillingen er et show fullt av musikalsk begeistring og glede. Ensemblet kommer med egen scene og forestillingen vil foregå midt i hallen. (se mer http://www.nilsenaalbergshow.no/)

På kvelden kan du velge mellom tre ulike arrangementer, enten på Herøy Motell og Restaurant, Herøy Brygge eller å høre gamle ”New Tigers” spille på Sør-Herøy ungdomshus.

Motocross Søndagen kommer med nye aktiviteter på løpende bånd. I tillegg til mange av de tingene som skjer lørdag, kan du søndag bli med på motocrosskjøring på den nye banen på Salta.

I sentralskolen vil Inge Over Tysnes klokken 12 holde foredrag med den spennende tittelen ”Himmel! Åh! Himmel!” To timer senere samme sted skal Atle Olsen, herøyfjerding ansatt ved Høgskolen i Nesna, holde foredraget ”Fugler i Herøy”. Her blir det etterpå anledning å bli med på fuglesafari!

Og ”Dagan” avsluttes med enda et foredrag når Ivar Roger Hansen skal snakke om Petter Dass, Foredraget har tittelen ”Et hellig land for Gud – med Petter Dass på Helgeland