Banken gir støtte til trebenker på Langåsen

HSB sponser trebenker

Helgeland Sparebank har nylig gitt støtte til Færøy Velforening for å sette opp trebenker på Langåsen.

Nylig var bedriftsmarkedssjef Roger Hansen i Helgeland Sparebank på Herøy skole og møtte Brit Anne Karlsen i Færøy Velforening på Herøy skole i anledning av at banken har gitt 10 000 kroner til innkjøp av nye trebenker. Med på møtet var også noen av elevene i elevbedriften 3Benk1 som skal stå for leveransen av trebenkene. Denne elevbedriften er en suksessbedrift som har produsert trebenker i mange år. Overskuddet bruker de til klassetur i 10. klasse med «Hvite busser» til Polen.

På Langåsen på Sør-Herøy er det nylig anlagt et nytt høydebasseng som også er tilrettelagt med en utendørs «scene». Her kan det på sikt bli aktuelt å arrangere konserter og andre tilstelninger. Langåsen er også et populært turområde som benyttes daglig av mange turgåere. Færøy Velforening har nå satt i bestilling 4 trebenker gjennom elevbedriften 3Benk1 som skal settes opp på Langåsen for å gjøre området mer 

- Det er flott at Færøy Velforening bruker elevbedriften på skolen for å få laget benkene. På denne måten er banken med på å støtte to meget gode saker. Jeg er også imponert over at skolen har slike positive tiltak som er med på å lære elevene opp til å ta ansvar både økonomisk og gjennom praktisk arbeid, sier Roger Hansen.

Søk om støtte til gode prosjekter
Brit Anne Karlsen oppfordrer også andre lag og foreninger til å søke om midler til slike tiltak.

- Mange er sikkert ikke klar over at det finnes slike støtteordninger. Jeg søkte om midler gjennom Helgeland Sparebanks Gavefond og det oppfordrer jeg flere til å gjøre. Det finnes også helt sikkert også andre steder man kan søke, sier Karlsen.

I følge nettsidene til Helgeland Sparebank har gavefondet bidratt med over 50 millioner kroner til allmennyttige formål siden starten i 2007

Trykk her for å lese mer om dette på bankens nettside.

HSB sponser trebenker
Helgeland Sparebank har gitt penger til nye trebenker på Langåsen. Fra venstre: Roger Hansen, Brit Anne Karlsen, Theodor Norum, Phubet Phokliang (Kai) og Roger Olsen Skagen.

Annonser