FK Herøy/Dønna tok fortjent alle tre poengene mot et skadeskutt meløylag søndag ettermiddag.

Rotete spill Det var stort sett bare resultatet som varmet heimepublikummet, for det ble vist lite fin-spill og spillerne ble ofte stående og se på hva medspillerne foretok seg.

Men på slutten av kampen fikk vi både dramatikk og spenning, da dommer Rune Haugen tildelte straffespark til begge lagene.

Meløy kom godt i gang anført av Johan Bang og Martin Leon Værø. Allerede etter seks minutter headet førstnevnte en corner fint i mål, og begge to fulgte opp med flere halvsjanser og skuddforsøk det første kvarteret.

Heimelaget overtok Så sloknet gjestene, som hadde kampen mot Brønnøysund i beina fra dagen i forveien.

Og med akkurat 11 spillere disponible var det ikke mye trener Sture Bang hadde å spille på.

Heimelaget tok over og skapte flere halvsjanser, spesielt på venstrekanten ved Henrik Anfindsen.

2- 1 til pause Derfor var det helt greit at FK Herøy/Dønna gikk til pause med 2 -1 etter scoringer av banens bestemann Lars Moe og nevnte Henrik Anfindsen.

I første omgang var spesielt Eirik Alfheim svært synlig på midtbanen og la ned mye arbeid. Han ble derimot mindre synlig etter pause.

Etter fem minutter av andre omgang løp Tom-Roger Aakvik gjennom fra midtbanestreken og satte ballen sikkert til side for gjestenes keeper til 3 – 1.

To straffer på ti minutter Og da kaptein Morten Hansen la ballen på straffemerket ti minutter senere, syntes kampen avgjort.

Men i stedet for å score, skjøt han rett på keeper. Lars Moe var frampå på returen, men den endte i tverrliggeren.

Spenning I stedet var det Meløy som kunne redusere ti minutter senere. Og da var det Vegard Henriksen som viste hvordan en straffe skal settes.

På stillingen 2 – 3 øynet gjestene et håp om poeng. Men det var heimelaget som var farligst og det var helt greit da Lars Moe igjen puttet ballen i nota.

Og som om det ikke var nok, kom Henrik Solem rett fra benken og dundret inn 5 – 2 fra skrått hold.

God innsats Guttespilleren Jørgen Hågensen spilte fra start og gjorde sine saker meget godt.

Men banens beste spiller i går var utvilsomt Lars Moe som ikke bare scoret to fine mål, men han var også delaktig i mye av det som skjedde utpå gressmatta og jobbet godt.

Også Tom Roger Åkvik og Christoffer Akerøy må nevnes på den positive siden.

Med seieren søndag klatret laget opp på tabellen og ligger på 5. plass.

Tirsdag skal Innstranden 2 ta imot Grand, mens både Korgen-Nesna og Tverlandet-Steigen spilles onsdag.

Da kan tabellen endre seg.

FK Herøy/Dønnas kamper så langt i år: FK Herøy/Dønna - Brønnøysund 4 - 1 Tverlandet - FK Herøy/Dønna 3 - 2 Innstranden - FK Herøy/Dønna 1 - 1 FK Herøy/Dønna - Steigen 1 - 3 Nesna - FK Herøy/Dønna 4 - 2 FK Herøy/Dønna - Meløy 5 - 2