Ballbingen ved Seløy skole ble ferdigstilt i sommer og har vært flittig brukt av både unger og voksne, ja også en del med fritidshus på øya.

Tilstede fredag var både ordfører Arnt Frode Jensen, rådmann Roy Skogsholm, Oppvekst- og Kultursjef Harry Nilssen, avdelingsingeniør Arild Urdahl som har hatt ansvaret for bingen, leder i fotballgruppa i Herøy IL Svein Lundestad, Jan Nikolaisen fra Oppvekst- og kulturetaten og foreldrerådsrepresentant Kirsti Karlsen.

Klippet snoren sammen Det var ordfører Arnt Frode Jensen som sto for den høytidelige åpningen av ballbingen fredag formiddag. Men han fikk god hjelp av elevene da snoren høytidelig skulle klippes.

Ordføreren overrakte deretter blomster til skolen ved lærer Marit Dahl Jørgensen.

Oppvekst – og kultursjef Harry Nilssen hilste på vegne av oppvekst og kulturetaten og overrakte en fotball til elevene på skolen.

Mer enn fotball Etter dette arrangerte skolens lærere ulike leker i ballbingen, og vi fikk blant annet se at en ballbinge kan brukes til mer enn bare fotball.

Og da høytideligheten flyttet innendørs, kunne elevene fortelle at ballbingen har ført til økt fysisk aktivitet på Seløy. Det gjelder både på fritiden og i skolen, hvor bingen brukes av både fastboende og ferierende.

- Vi spiller også mye basketball og handball. Og fysisk aktivitet er en ting skolen vår satser mye på, fortalte elevene blant annet.

Elevønske De ga også uttrykk for et ønske:

- Hvis vi kan få et lys, kan vi bruke bingen også på ettermiddager og kveldstid nå i den mørke årstida, sa elevene.

De frammøtte fikk også høre skolens band framføre en sang, før alle kunne kose seg med kaker, brus og kaffe.

Bilder: Jan Nikolaisen, Oppvekst- og kulturkontoret.