Det er KUN senter for kunnskap og likestilling som er initiativtaker og som i samarbeid med Møtestedet har drevet Mentorprosjektet i Herøy. Gjennom mentors kunnskap og nettverk har målet vært at innvandrerkvinner med ulik bakgrunn skulle bli bedre inkludert i lokalsamfunnet. Målet har videre vært at dette skulle føre til at de ved ansettelser blir vurdert etter kompetanse og dyktighet på lik linje med andre.

Mentor vil på sin side få økt kunnskap om det å være ny i Norge, dele sin kompetanse med noen som har bruk for den og får innsikt i andre kulturer og opplevelsen av å bety noe for andre.

Jelena Budesa er leder av Møtestedet på Herøy og kontaktperson for Mentorprosjektet og hun får gode skussmål av mentorene for at hun har gjort en fantastisk jobb med dette prosjektet. Søndag 25. oktober møttes 16 kvinner fra Norge, Litauen, Polen, Somalia og Romania på «Drømmeplassen» i Øksningan. Drømmeplassen er et mye benyttet samlingssted som består av en ballbinge og en grillhytte.

På samlingen ble det servert god mat og drikke og Geir Berglund holdt en liten minikonsert til damene. Allsangen «Sommerfugl i vinterland» av Halvdan Sivertsen stod også på repertoaret og den passet jo ekstra godt i denne sammenhengen.

Mellom regnbygene fikk også deltakerne seg en trimtur på de flotte trimløypene i området.

Nytt mentornettverk på nyåret
Primus motor Jelena Budesa sier til Herøyfjerdingen at det planlegges å få i gang et nytt mentornettverk på nyåret.

- Vi har økt om mer midler fra fylkeskommunen til dette tiltaket og håper og tror at det går i orden. Denne gangen vil vi også ha fokus på de syriske flyktningene som kommer til kommunen og menn inviteres også til å delta.

- Vi håper at flere mentorer melder seg og håper at også noen menn kan melde seg som mentorer. Mentornettverket har vært vært en suksess der alle har blitt bedre kjent med hverandre og lært mer om herøysamfunnet. Noen av dem har også fått seg jobb, avslutter Jelena Budesa.

Beklager dårlig bildekvalitet.