29. juni skal Herøy kommunestyre behandle saka etter at formannskapet sist uke sluttet seg til den samme vurderingen. Med kommunale midler Det gis ikke tilskudd eller rentekommunikasjon til avlastingsboliger. Boligen må i sin helhet finansieres med kommunale midler. Kostnadsoverslaget legger opp til en totalkostnad på 3, 8 millioner kroner for nybygget. Tilbygg Den planlagte avlastingsboligen skal bygges som et tilbygg til de åtte boligene vi har fra før. Det var en forutsetning at tilbygget ikke skulle redusere kvaliteten på eksistrende boligene. Kommunen har derimot ønsket å bedre både tilgjengelighet og arbeidsforholdene i Valsåsen. Forbedringene omfatter i hovedsak: - Utvidelse av bod-areal fellesdel (i dag brukes kontor, personalrom og garderobe som lager) - Større kjøkken på felledel (ved fellesarrangement må personale ”låne” kjøkken til beboerne) - Bedre sammenbinding mellom tomannsboliger og firemannsbolig (bygningsmassen består i dag av en firemannsbolig m/fellesdel og to frittliggende tomannsboliger). Disse forbedringene er innarbeidet i prosjektet ved at: - Det er planlagt ekstra bod i tilknytning til fellesareal - Fullverdig kjøkken i fellesdel - Avlastingsleiligheten er planlagt plassert mellom eksisterende bygninger slik at det ligger til rette for sammenbygging. Avlastingsleilighet og to av leilighetene i de to tomannsboligene har adkomst under tak til fellesanlegg. Fra saksdokumentene leser vi videre følgende: Skisseprosjektet inneholder derfor mer enn en ren boenhet. Tilleggene omfatter en arealutvidelse på hovedbygning som utgjør 28 m2 og ganger/svalganger for å knytte sammen boenhetene som utgjør 23 m2. For å sikre dagslys til fellesarealer må deler av dette bygges uansett. I tillegg bør man skifte 4 stk vinder fra faste til åpningsvinduer. Med dagens løsning er det ikke mulig å lufte gjennom vinduer. Ventilasjonsanleggene er også helt nedslitte og delvis satt ut av drift. Dette medfører fuktskader som følge av kondens i minst en av leilighetene. Formannskapet sendte sist uke saka til kommunestyret med denne innstillingen:

1. Vedlagte skisseprosjekt utarbeidet av Toft arkitekter AS og med en kostnadsramme på 3.800.000 kr godkjennes.

2. Toft arkitekter AS engasjeres til å utarbeide tilbudsgrunnlag og innhente tilbud på bygging av avlastingsbolig i Valsåsen.

3. Herøy kommune tar opp et byggelån på inntil 3.800.000 kr til finansiering av avlastingsbolig. Lånet konverteres til fastlån når boligen er ferdigstilt. Rådmannen gis fullmakt til å godkjenne lånevilkårene innenfor nevnte låneramme.