Auksjon av lokal kunst under årets TV-aksjon

Auksjon av maleri

De lokale kunstnerne Tone Toft og Rolf Jørgensen har gitt hvert sitt maleri til en auksjon i forbindelse med årets TV-aksjon på NRK. 

TV-aksjonen NRK 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 22.oktober.

Jelena Budesa og Frivilligsentralen har ansvaret for årets innsamlingsaksjon i Herøy. Hun sier til Herøyfjerdingen at hun er svært takknemlig for bidraget fra Tone Toft og Rolf Jørgensen.

Startskuddet går på fredskafé
- Vi håper å få i gang en tradisjon med kunstauksjon i forbindelse med innsamlingsaksjonen på TV. Vi vil derfor hvert år spørre lokale kunstnere om de vil bidra. Årets auksjon sparkes i gang torsdag 12. oktober som en del av fredskafé i Herøy skoles aula. Auksjonen vil pågå fram til 22. oktober klokka 15.00. Jeg håper at både private og bedrifter er med å gi bud på de to maleriene, sier Jelena Budesa.

Tone Toft har gitt maleriet «Naturabstraksjon X» (Collage/Akryl på lerret) fra 2015 mens Rolf Jørgensen har gitt maleriet «Fjell» fra 2017. Minstepris under auksjonen er kroner 4000 for maleriet fra Toft og 3000 kroner for maleriet fra Jørgensen.

Trykk her for gi bud på maleriene på en egen side på Facebook. 

Om TV-aksjonen 2017
Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter.

TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Fakta om TV-aksjonen NRK:

  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning
  • 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer
  • 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører
  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker
Maleri Tone Toft
Tone Toft har gitt maleriet «Naturabstraksjon X til auksjonen. Minstepris er satt til kroner 4000,-.
Maleri Rolf Jørgensen
Rolf Jørgensen har gitt maleriet «Fjell» til auksjonen. Minstepris er kr. 3000,-.

Annonser