Herøy IL har et aktivt badmintonmiljø og flere av utøverne hevder seg meget godt i konkurranse med andre utøvere. Til kretsmesterskapet i Herøyhallen kommer det spillere fra Midtnorsk Badmintonkrets Nord. Kretsen har klubber fra Nord-Trøndelag i sør til Saltfjellet i nord. Det er totalt 10 klubber som hører til under kretsen og sju av dem blir representert på KM i Herøy. Det kommer spillere fra Sandnessjøen, Nesna, Mo i Rana, Grong, Verdal, Kolvereid og selvsagt Herøy.

Høyt nivå
De to trenerne og spillerne Torgeir Lenning og Stian Prestø forteller til Herøyfjerdingen at alt tyder på at det vil bli spilt badminton på høyt nivå i alle klasser under stevnet.

- Vi har rundt 100 påmeldte og det skal spilles omlag 275 kamper. Vi vil starte tidlig om morgenen lørdag og holde på til rundt kl. 19 om lørdagskvelden og fortsette med kampene igjen søndag morgen. Under mesterskapet skal vi for første gang bruke et nytt datasystem og det blir jo selvsagt spennende, sier Torgeir og Stian.

Trener 3-4 ganger i uka
Badmintongruppa i Herøy Il har rundt 25 aktive spillere og flere av dem har gode muligheter til å vinne sine klasser. De trener 3-4 ganger i uka sammen med sine spillende trenere Torgeir Lenning og Stian Prestø.

- Elin Karina Hanssen er også flink til å være med som voksenperson og trener i hallen, sier Stian og Torgeir

Ønsker liv og røre i hallen
Dette er så vidt vi vet første gang det nye taleanlegget i Herøyhallen skal testes under et større stevne så det burde ikke bli noen problemer med speakertjenesten.

- Vi håper det kommer mye folk i hallen og ser på når kampene spilles. Det er åpen kiosk hele dagen der det selges mye godsaker så det er bare å møte opp å skape skikkelig god stemning i hallen, avslutter de to ildsjelene Torgeir og Stian.