Silvalen
Tirsdag
Tirsdag Skyet
Skyet
Laber bris
Onsdag
Onsdag Delvis skyet
Delvis skyet
Svak vind

Arne & Carlos kommer til Herøydagan

I år gir Herøydagan ekstra oppmerksomhet til alle strikkeinteresserte. Søndag 25. juni blir det foredrag og strikkekafé med den kjente strikkeduoen Arne & Carlos.

Arne & Carlos
Søndag 25. juni kommer Arne & Carlos til Herøydagan.

Rita Hjelmseth er årets Herøydagskunstner. Hun er kjent for sin lidenskap til strikking og har også laget flere strikkemønster med eget design. Hun vil ha egen stand i Herøyhallen der hun viser sine produkter. Søndag blir det også strikking som tema og et interessant møte med den kjente strikkeduoen Arne & Carlos.

Arne & Carlos er en designerduo som består av norske Arne Nerjordet og svenske Carlos Zachrison. De bruker Arne & Carlos som firmanavn og forfatternavn, og som merkenavn for sine designprodukter, i hovedsak klær, leketøy og interiørgjenstander, ofte strikket.

Siden år 2000 har de bodd og arbeidet i den ombygde ekspedisjonsbygningen på den nedlagte jernbanestasjonen på Tonsåsen i Etnedal kommune i Valdres.

Fra 2002 til 2008 designet de stort sett klesplagg i ulike tekstiler, men fra 2008 har de konsentrert seg om strikking. Etter at de publiserte boken Julekuler i 2010 har de arbeidet mye med utvikling av plagg og gjenstander for håndstrikk. De har en helt særegen stil, der de tar utgangspunkt i tradisjonelle mønster, gir dem et moderne uttrykk og setter dem inn i overraskende sammenhenger.

Arne og Carlos har gjort suksess med sine strikkede plagg, og deres merkeklær selges i motemekkaer som Paris og New York.

Nedenfor kan dere se en liten filmsnutt fra Youtube med Arne & Carlos.

Web levert av CustomPublish AS