Til lørdagens kamp mot Fauske/Sprint hadde trener Kenneth Karlsen satt Henrik Tømmervik til å passe på saltenlagets farlige spiss Kristian Berg.

Berg fikk likevel styre mye av spillet i første omgang, selv om det var hjemmelaget som kunne gå til pause med ledelse 1 - 0 etter en kjempescoring av Alf Torbjørn Westin.

Han gikk fra egen banehalvdel, og sendte avgårde en kanon fra hjørnet av 16-meteren. Ballen føk inn i Fauske/Sprint-keeperens lengste hjørne.

Til da kunne resultatet virke noe urettferdig, men i fotball deles det ikke ut stilkarakterer. Hjemmelaget opptrådte kompakt og med stor disiplin, og nektet de fryktede gjestene å slippe til med sjanser.

Utover i kampen fikk Henrik Tømmervik bedre tak på Kristian Berg, og gjestene ble etter hver mindre farlige.

Etter pause kunne Henrik Tømmervik etter bare sju minutter legge på til 2 - 0 etter hjørnespark fra Ronny Jensen.

Midtveis i andre omgang presset gjestene voldsomt på, og i kampens siste minutt reduserte Trond Kristian Os Madsen til 2 - 1.

FK Herøy/Dønna hadde før kampen bare ett poeng. Trener Kenneth Karlsen var etter lørdagens kamp strålende fornøyd.

- Vi hadde før kampen et møte hvor vi diskuterte vår egen fokusering på dommer-avgjørelsene. Vi bestemte oss for å legge dette vekk, og jeg gikk i meg selv for egen handlemåte fra benken, sa Karlsen etter kampen.

Han var meget godt fornøyd med at spillerne fulgte opplegget til punkt og prikke.

- Dette gjorde godt, sa han og publikum så ut til å dele hans oppfatning. 100 tilskuere på Herøy stadion ga laget applaus etter kampen.