Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen kunne i dagens møte med ordfører Arnt Frode Jensen og rådmann Roy Skogsholm orientere om en ny ordning som vil gi oppdretterne en mulighet til å tilpasse produksjon av laks i forhold til den strenge MTB-ordningen.

MTB-ordningen er årsak til at Marine Harvest i Herøy i vinter har vært nødt til å justere ned produksjonen og permittere 50 - 60 av arbeiderne i Herøy.

Ny forskrift Nå vil en ny forskrift for hvor stor smolt som kan settes ut gi laksenæringen større muligheter for å fordele produksjon over tid.

Høringen for denne forskriften er ferdig i dag.

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen vil ikke vurdere en tillemping av MTB-ordningen i dag. Det kom klart fram da ordfører Arnt Frode Jensen og rådmann Roy Skogsholm møtte statsråden i dag.

- Det vil bety en økning av produksjonen på 20 - 30 prosent og vil innbære en formidabel økning. 

Fra 250 gram til 1 kilo Derimot kunne statsråden informere om at den øvre grensen for utsett av smolt vil flyttes fra 250 gram til 1 kilo. 

Det vil gi betydelig større mulighet for oppdretterne til å justere utsett i forhold til den otale mengde biomasse.

Ny mulighet Jeg ser dette som en større og ny mulighet for oppdretterne til å tilpasse seg i forhold MTB-ordningen, sier ordfører Arnt Frode Jensen til Herøyfjerdingen.

Foto: Magnus Hodne
Kommunikasjonsrådgiver
Fiskeri- og kystdepartementet