Det er mulig å søke plass i kulturskolen hele året og det elektroniske skjema som har vært ute av funksjon en periode er nå rettet opp. Du finner det på kommunens hjemmeside under skjema i bolken selvbetjening eller trykk her for å gå direkte inn på det.

- Nye søkere må være forberedt på å stå på venteliste, men hvert år er det alltid noen som sier opp plassen og da er det den som står først i køen som får plass. Det kan søkes for alle elever fra 3. klasse og oppover, sier kulturskolerektor Reidar Moursund.

Øvelse gjør mester
- Jeg har de siste årene brukt mye midler på å kjøpe inn instrumenter og utstyr som elevene får leie. Alle som ønsker å leie instrument, får leie gitar, bass, keyboard, ukulele, slagverk. Mange leier også forsterker. Elevene har derfor gode muligheter til å bli flinke på sitt instrument. Det viktigste for å komme videre, er selvsagt at man øver; og det er det altså gode muligheter for, sier Moursund.

Opptrer i lokalmiljøet
Kulturskolen opptrer i lokalmiljøet når de blir forespurt og stiller opp i mange sammenhenger, i tillegg til egne arrangementer. I vår gikk de til innkjøp av et nytt kompakt lydanlegg som egner seg veldig godt til små opptredener. Mange fikk høre dette i bruk på konsertene som ble holdt utenfor Prix og på Coop Marked på Seløy.

Man kan søke om plass i kulturskolen på gitar, bass, slagverk, ukulele, keyboard og sang.

Mer lydopptak
- I år vil jeg gjøre opptak av mye av det elevene øver inn, noe som var noe nedtonet i fjor. Eleven og heimen får opptakene sendt på epost og det er mye å lære av å lytte på seg selv, avslutter Reidar Moursund.