Revyen har som utgangspunkt de oppgangstider Herøy er inne i, med suksess på de fleste områder.

Filmen om Herøy Og som et alibi for komme inn på de ulike hendelsene i Herøy hadde revymakerne valgt å bruke filmen som lages om kommunen.

Dermed ble vi med kamerateamet med journalist rundt om i Herøy. Og guide var selvsagt vår ordfører Arnt Frode Jensen.

Hovedroller Og tekstforfatterne har ikke unngått å få med seg noen av hovedrolleinnhaverne bak framgangene, nemlig - rådmann Roy Skogsholm (”mannen med den grå håret” som det het i revyen) - Stig Neraas (som ville kombinere grillfest med viagraparty for å få enda flere innbyggere)

I tillegg til en rekke andre lokale personer.

Nabokommunene Ekstra morsomt var det at årets revy hadde tatt inn aktuelle saker fra nabokommunene.

Og spesielt likte vi nummeret med de fire HALD-ordførerne Anne Sofie Mathisen fra Dønna (spilt av Solveig Mogård-Larsen), Ivan Haugland fra Leirfjord (Stefan Nilssen) og Bård Anders Langø i Alstahaug (Robert Hov Grønbech).

Og selvsagt var også herøyordfører Arnt Frode Jensen sentral her.

Imponerende innsats Jørgen Hågensen leverte en imponerende innsats som Jensen – og var på scenen i nesten samtlige numre.

Kommunesammenslåing var temaet som ble tatt opp i utspørringen. Og selvsagt ser ikke herøyordføreren noen grunn til sammenslåing, når Herøy etter hver blir så stor.

Vei Austbø - Herøy - Jeg vil også jobbe for vei fra Austbø til Herøy, slik at austbøfolket kan bytte kommune med en gang, sier herøyordføreren i sketsjen.

Og kanskje var nettopp disse små stikkene til nabokommunene det vi likte aller best ved årets revy og som skiller den fra tidligere fine forestillinger.

Blant annet var dønnas ordfører Anne Sofie Mathisen (selv til stede i salen) godt synlig i flere numre.

Fallosen til Herøy? Denne gangen hadde hun med seg den berømte fallosen på Glein.

Denne ville hun gjerne gi til Herøy kommune. Fallosen har nemlig ikke gitt den etterlengtede effekten med befolkningsoppgang i Dønna.

- Da kan dere teste ut min teori om at fallosen har motsatt effekt, sa dønnaordføreren som ble glitrende framstilt av Solveig Mogård-Larsen.

Glitrende spilt Ikke bare var stemmen  der, men også mimikk og kroppsspråk satt perfekt.

Vi også besøk av Austbø drilltrupp! Et enkelt lite nummer med ballettkledte gutter som trippet rundt på scenen til korpsmusikk!

Men selvsagt var det nok av lokale ting som fikk et lite spark.

Det gjaldt blant annet Herøy kommunes jubileumsbok, som i helgen ble presentert av Kong Harald (morsomt framført av Fredrik Pedersen).

Bli bok! - Arnt Frode sa: Bli bok! Og det ble bok – og ikke bare EN, men TO, sa kongen blant annet – til stor latter fra salen.

Samferdselsråd May Valla ble også med på en drosjetur hvor man svitsjet innom ulike aktuelle saker fra lokalmiljøet.

Facebook-monolog Vi likte også det morsomme (og tankevekkende) facebooknummeret, hvor Ole Valberg framstilte den avhengige personen som ikke trenger å snakke med vennene når han treffer dem.

En fin monolog som ble meget godt framført alene på scenen.

Vakker sang Vår hjemvendte blomsterdekoratør Tommy Eide slapp heller ikke unna i den morsomme sketsjen fra dekorasjonskurset.

To akter med 20 numre – to av disse var rene sangnumre hvor Vilde Paulsen og Celine Kristiansen igjen viste fram sine talenter. Vakkert var det.

Vi lot oss fredag imponere av dyktige skuespillere som nok aldri har hatt liknende oppgaver.

Full klaff Og like imponerende er det at skolen gang på gang produserer gode revyer og får elevene til å prestere.

Fredag var aulaen fyllt til absolutt siste sete med 300 i salen, mens det lørdag var 200 som koste seg.

Klassen og lærene melder at de er meget godt fornøyde med begge forestillingene.

Meget godt levert og vel blåst!

Se flere bilder fra revyen på vår facebook-side.