Alt gratis
- Vi har søkt og fått  midler fra Ung og fri og alt var gratis for ungdommene. Tanken er at vi skal prøve å ha flere samarbeidsprosjekter hvor ungdommene skal få en sjanse til å bli bedre kjent med hverandre før de starter på videregående skole, sier Jelena Budesa til Herøyfjerdingen.

Bare syv fra Herøy
Det var omtrent 150 ungdommer samlet, men bare syv av dem var fra Herøy.

- Det ville sikkert vært flere flere fra Herøy hvis det ikke var blitt arrangert badmintonturnering samme helga. Øyertnatta varte fra fredag til søndag og det var 70 ungdommer som overnattet. Vi hadde mange spennende aktiviteter med blant annet airbrush, ulike kurs, veggklatring, skyting, DJ-kurs, paintball, futsal og diskotek, avslutter Budesa.

Airbrush er i følge "Store norske leksikon" et pennlignende tegneredskap med en beholder for tusj eller vannmaling og en kompressor som spruter malemediet ut i en fint forstøvet form. Brukes for å oppnå fine graderinger i farger og valører.

Kjempeartig
En av de som deltok på Øyertnatta var Iver Martin Bastesen fra Øksningan. Han sier til Herøyfjerdingen at han stortrivdes og synes det var mange aktiviteter der som han likte.

- Spesielt likte jeg å klatre i klatreveggen, paintball og diskoteket, sier Iver.

Etter å ha tenkt seg litt om innrømmer han også at det også var noen pene jenter der.

Alle foto: Jelena Budesa